Login
20. April 2024 02:21:18
Google Translate

Najnovšie články

Zmena vzhľadu
Zmeniť na:

Meniny

Dnes má sviatok

02 Inštalácia Winamp+SHOUTcast radio a vysielanie
Winamp+SHOUTcast radio


Inštalácia a vysielanie.






Ak máme router. Musíme presmerovať port 8000 a 8001. Povolíme komunikáciu na firewalle, ak Nás vyzve.

U tohto routra znamená BOTH položku TCP aj UDP súčasne.



Ak nemáme možnosť Both. Tak musíme napísať zvlášť TCP a zvlášť UDP.




Program máme nainštalovaný. Na ploche máme ikonku SHOUTcast a Winamp. Najprv spustíme SHOUTcast. Minimalizuje sa do pravého dolného rohu. Žltá ikonka. Po priložení kurzora nápís SHOUTcast Server [0/32]. To prvé číslo ukazuje koľko užívateľov nás práve počúva a to druhé značí nastavenie maximálneho počtu ľudí, ktorý nas môžu počúvať.




Stlačíme Edit config. Upozorní nás program, že po zmene nastavení musíme server vypnúť a zapnúť pre správnu funkčnosť. Otvorí sa nám textový súbor C:\Program Files\Winamp\SHOUTcast\sc_serv.ini\. Nájdeme si položku AdminPassword=admin. Kvôly bezpečnosti odporúčam zmeniť štandardné nastavené heslo. Zmeníme a zavrieme súbor a potvrdíme uložiť zmenu. Stlačíme Kill server, aby sa zavrel a znovu spustíme ikonkou SHOUTcast na ploche. Tip: Aby sme nemuseli stále spúšťať ručne SHOUTcast server pri štarte Windows. Klikneme na ploche na ikonku SHOUTcast. Pravým gombíkom vyberieme v ponuke kopírovať. Klikneme Štart/logo Windows/, všetky programy, pri spustení, stlačíme pravý gombík na myške, otvoriť a klikneme pravým gombíkom na myške prilepiť. Objaví sa nám v adresári položka SHOUTcast DNAS (GUI). Klikneme opäť pravý gombík na myške, vlastnosti, odkaz, spustiť, minimalizované. Pre zmenšenie serveru do úzadia klikneme Hide Monitor Zmenší sa nám to pravého dolného rohu.
Spustíme Winamp. Spolu z Winampom sa nám spúští SHOUTcast Source program na vysielanie/posunieme Winamp. Zakrýva ho bento skin/. Klikneme Output-Connection, na položku Password a nastavíme také iste heslo aké sme nastavili v SHOUTcast serveri.



Klikneme Output-Yellowpages. Nastavíme si meno serveru. Ak máme externú ip, môžme odškrtnúť aj Make this server public a zobrazí sa v zozname na http://www.shoutcast.com/ medzi ostatnými radiami. Obnovovací interval je každých 10 minút. Pre zmenšenie SHOUTcast Source klikneme na krížik a sa zmenší do pravého rohu dole ako SHOUTcast server. Po tomto kroku už vysielame:-) Tip: Ak chceme niekomu dať odkaz na naše rádio. Najjednoduchšie mu napísat adresu v tvare príklad http://50.55.10.15:8000/listen.pls Ip adresu zadáme našu, port je 8000 a listen.pls spustí prehrávač hudby.





Klikneme Ctrl+P Typy souboru-pouze audio



Predchádzajúca stránka


Winamp+SHOUTcast radio













Sociálne siete: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Twitter Yahoo
Facebook 'Páči sa mi to':


Komentáre
Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.
Pridať komentár
Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.
Hodnotenia
Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.